#ActualNews

Jeg bruger mange timer ugentligt på research for at holde mig ajourført med fremskridt inden for teknologi, videnskab og global udvikling. Både for at forberede mig til mine foredrag - men også bare fordi jeg ikke kan lade være. Og siden jeg elsker at dele denne viden med andre, lægger jeg det bedste fra min research op på OCOCs Facebook-side.

#ActualNews handler ikke om at ignorere det dårlige. Det handler om aktivt at opsøge de mange håbefulde forbedringer, der hele tiden sker. For de sker. Hele tiden. Og kun sådan kan vi opnå den kritiske optimisme, der skal til, for med god grund at tro på en anderledes og bedre fremtid.

Her er seneste højdepunkter:

Juli 2019

🚂🚀 Hyperloop i Saudi-Arabien

Verdens længste Hyperloop-testbane er annonceret i Saudi-Arabien, der vil bygge en 35km lang bane i samarbejde med Virgin. Hvis transportteknologien en dag etableres rigtigt vil man kunne komme fra Riyadh til Jeddah på 76 minutter - en strækning der tager 10 timer idag. (New Atlas)


🐮🌱 Finsk startup skaber mad af luft

Det finske startup Solar Foods er lykkedes med at realisere NASAs vision om at fremstille fødevarer ud af den CO2, der er i luften. Proteinpulveret ligner hvedemel i både smag og form, og kan på længere sigt fx bruges i de hyperpopulære burgere af plantebaseret ’kød’. (Big Think)


👁👁 Blink-blink for zoom

Forskere i USA har udviklet en kontaktlinse, der kan aflæse elektriske impulser i menneskeøjet og således fx zoome, når man blinker to gange i træk. Der er stadig langt til praktisk anvendelse, men realiseringen af science fiction er i fuld gang. (Independent)


💧 Ferskvandshav under Atlanterhavet

Der er fundet et knap 3000 kvadratkilometer stort reservoir af en slags ferskvand under havet ud for den amerikanske kyst. Hvis denne type depoter findes andre steder i verden også er vi måske ikke så presset på drikkevand som frygtet. (LiveScience)


Adidas udfordrer tøjindustrien

I et nyt, grønt angreb på modeindustrien har Adidas sat sig for at producere tøj og sko fra 100% genbrugsplast fra 2024. Med et årligt salg på over 900 millioner genstande der hver især består af op mod 50% polyester, er det et vigtigt skridt i den rigtige retning for industriens tredjestørste producent. Læs også her hvad den øvrige industri pusler med af bæredygtige tiltag. (Forbes)


⚡️🚗⚡️ Eldrevet Ford trækker godstog

I et eksempel på noget der minder om omvendt psykologi har Tesla presset Ford til også at udvikle en eldrevet pickup - og skrælle skrælle machofinger, for Fords version kan trække meget, MEGET mere end nogen elbil nogensinde før! Sådan kan vi håbe samtlige industrier vil gøre hinanden grønne 🖤🔜💚😊 (Engadget)


Korrupte magthavere smidt på porten

Der foregår et storstilet eksperiment i Ukraine disse måneder, hvor befolkningen på demokratisk vis har udskiftet den rådne og korrupte politiske elite til fordel for en uerfaren, ung gruppe mennesker, der tilsyneladende på ægte vis går op i nationens ve og vel. (Politiken)


♻️ Nok vindenergi til 2 x Skotland

I løbet af de første 6 måneder af 2019 har vindmøllerne i Skotland genereret mere end dobbelt så meget energi, som landet bruger på et helt år. Dette er et vink med en kæmpe vindmøllevinge om at vedvarende energi er på rette vej. (Independent)


Marriott forbyder sugerør

Verdens største hotelkæde, Marriott, tilslutter sig bevægelsen imod engangsplast og bandlyser plastiksugerør i samtlige 6.500 hoteller fra og med juli 2019. (Reuters)


🐘🦏 Elefanter og næsehorn på vej tilbage i Tanzania

Næsehornsbestanden i Tanzania var faretruende lav i 2015, helt nede på bare 15 næsehorn 🦏 Men takket være effektive antikrybskyttestrategier - og bl.a. anholdelsen af den berygtede 'Elfenbensdronning' tilbage i februar - er bestanden oppe på hele 167 idag. (Independent)


🚢🌱 Eldrevet krydstogtskib i Arktis

Magelige opdagelsesrejsende kan nu opleve Arktis på verdens første, delvist eldrevne krydstogtskib, der udleder 20% mindre CO2 og kan sejle 18-20 dage uden opladning. (Reuters)


🤑 Slut med fossile investeringer i EU

Den Europæiske Investeringsbank, EIB, har udmeldt at den vil indstille samtlige investeringer i fossile brændstoffer inden udgangen af 2020 for at afstemme sin kommercielle strategi med EUs klimamål.


🌴🌳 Etiopien har plantet over 350 million træer….!? (næppe)

I en tilsyneladende ubegribelig verdensrekord er Etiopien lykkedes med at plante over 350 millioner træer på bare 12 timer! Mange megamedier har trykt historien, men ingen skriver hvordan Etiopien lykkedes med det, hvorfor der er grund til skepsis. Ikke desto mindre er det glædeligt, at der er så meget fokus på genplantning af skov. (New York Times)

 

Tak fordi du læste med!

 
 
Navn *
Navn