guddannelse.jpg

Guddannelse: Tro og eksistens i en teknologisk fremtid 

Foredraget udbydes i samarbejde med Mette Sillesen.

Sprog: Dansk/engelsk

Varighed: 1-2 timer

Vi lever i en utrolig tid, hvor den teknologiske udvikling gør os i stand til at udvikle kunstig intelligens. Men hvad sker der, hvis den kunstige intelligens går fra at være et kompliceret til værktøj – til en decideret livsform? 

Digitale teknologier påvirker mærkbart hvordan vi arbejder, holder fri, leger, tænker, føler og ikke mindst omgås hinanden i vores hverdag. Men hvad består den teknologiske udvikling egentlig virkelig af? Hvad er for eksempel kunstig intelligens, bioteknologi og kvantecomputere - og hvad kommer det alt sammen til at betyde for tro, eksistens og værdierne i samfundet? Er der behov for nye religioner? Eller måske en opgradering af de eksisterende? Og hvad med folkekirken – hvilken rolle spiller den i fremtidens samfund?

Med dette tankevækkende foredrag går fremtidsforskere Mette Sillesen og Denis Rivin i dybden med krydsfeltet mellem teknologi og religion – og lægger op til en aldeles spændende fremtidsdebat om teknologi, spiritualitet og tro i fremtiden.

Mette Sillesen er fremtidsforsker og selvstændig konsulent i virksomheden High Touch, hvor hun holder foredrag og rådgiver virksomheder om fremtidens trends og tendenser. Mette arbejder særligt med fremtidens arbejdsmarked, meningsdrevet forretning, forbrugertrends, livsstil og spiritualitet. Mette har arbejdet som fremtidsforsker siden 2012 (fra 2012-2016 ved virksomheden Future Navigator og fra 2017 i eget regi) og har erfaring med stort set alle brancher og erhverv. Udover at udkomme med sin viden, perspektiver og værktøjer igennem foredrag, workshops og rådgivning skriver Mette artikler og udtaler sig i diverse medier. Mette er uddannet cand.soc fra Copenhagen Business School.

Sillesen low.png