Fremtiden er ikke, som din nyhedsvært tror

Vidste du, at virtual reality virker mere smertelindrende end morfin? Vidste du, at forskere i USA er lykkedes med at 3D-printe funktionsdygtige æggestokke til mus? Vidste du, at der hver eneste dag – de sidste 25 år – er over 137.000 mennesker, der er kommet ud af ekstrem fattigdom? Vidste du, at man i Kina har sat sig for at genplante et skovareal på størrelse med Irland – bare i 2018? Og vidste du, at 90% af samtlige forskere der nogensinde har levet, er i live i dag? 

Vi lever i en utrolig tid, hvor den teknologiske udvikling gør alle i stand til at forbedre verden – og der sker fantastiske fremskridt hver eneste dag. 

Men det kan være rigtig svært, at følge med de mange teknologiske fremskridt. Hvilke teknologier bør man holde særligt øje med og hvordan vil de hver især påvirke samfundet og vores hverdag? Hvad er fx kunstig intelligens og bioteknologi, og hvad vil det sige, at der om få år kommer yderligere 3 milliarder mennesker online? Hvad kommer det alt sammen til at betyde for uddannelse og arbejdsmarked, og hvorfor er disse ‘fantastiske fremskridt’ så svære at få øje på, hvis de sker hver eneste dag?

Med dette underholdende og tankevækkende foredrag går Denis Rivin i dybden med nogle af de mest banebrydende teknologier, der er på vej. Samtidigt er det en tiltrængt, håbefuld fortælling, hvor fokus ligger på de mange forbedringer, der hele tiden sker i en verden, hvor vi ellers er vant til en kontinuerlig strøm af negative Breaking News.

Denis Rivin er uddannet i kunsthistorie fra Københavns Universitet og digital design og kommunikation fra IT-Universitetet. Han har i mange år arbejdet med kulturelt iværksætteri, men skiftede i 2013 fokus fra kultur til fremtidsforskning. Sidenhen har han deltaget i det prestigefulde innovationsprogram Danske Idéer og Thinkubator, hvor han modtog udmærkelsen Årets Rådgiver og prisen for Årets Præsentation. Til daglig har han sin gang i det progressive miljø ved DareDisrupt og arbejder på to startups: Ima Read, der nytænker hvordan digital læsning finder sted, og Of Course Off Course, der formidler håbefulde forbedringer inden for teknologi, videnskab og global udvikling.