Tusind tak fordi du deltog i mit foredrag :) Her er en masse spændende links, du kan gå videre med!

Husk at skrive dig op til OCOCs nyhedsbrev og følge med på Facebook. Og lad mig endelig vide, hvis du har ris, ros eller idéer til hvor jeg kan holde foredrag i fremtiden :)

 

Den svenske statistiker Hans Rosling har været en kæmpe inspirationskilde for mig og er den direkte årsag til #ActualNews. Her i oplægget forklarer han, hvorfor verden i virkeligheden er et langt bedre sted, end både journalister, akademikere og den brede befolkning tror.


Her er den bedste og mest underholdende beskrivelse af teknologisk udvikling og kunstig intelligens, jeg nogensinde har læst. Den er skrevet af Tim Urban på bloggen Wait But Why og går på meget tilgængelig vis i dybden med hvordan man kan forholde sig til intelligens, der langt overgår éns egen. Herudover forklarer artiklen begrebet eksponentiel teknologi og den ubegribelige hastighed, der ligger til grund for udviklingen af kunstig intelligens.


Når fagfolk diskuterer kunstig intelligens, går de primært op i følgende: 1) Hvornår vil digital intelligens overgå biologisk intelligens? 2) Hvordan kan vi med vores menneskehjerner overhovedet forholde os til en intelligens med IQ på fx 12.000? 3) Vil denne nye intelligens blive venligsindet over for Mennesket? Filosof og hjerneforsker Sam Harris fremlægger her på superspændende vis emnet.


Professor i kemi og biokemi Eamonn Healy beskriver her teorien om Evolutionens Teleskopiske Effekt. Scenen er fra den filosofiske film Waking Life (2001), der handler om at være vågen i sine drømme og drømme i sin vågne tilstand. Filmen kilede sig ind i min tilværelse tilbage i gymnasiet og har aldrig forladt mig igen. Først her mange år efter er det gået op for mig, at hvad professoren talte om i 2001 netop er den eksponentielle teknologiske udvikling, der først nu tydeligt manifesterer sig.


Kreativitets- og uddannelsesforsker Ken Robinsons syn på uddannelsessystemet er inspirerende og vedblivende relevant. I dette oplæg forklarer han, hvordan folkeskolen er et levn fra den første industrialisering og hvorfor det er på meget høje tid, at ændre vores overordnede tilgang til uddannelse - særligt i lyset af den fremtid vi er på vej ind i. Dette er historiens mest sete TED-Talk.


Jeg har i flere år haft et ret betragteligt man-crush på Elon Musk, stifteren af bl.a. Tesla og SpaceX. Mandens utrættelige dedikation til visionær perfektion og masseudbredelse af bæredygtig teknologi er en inspirationskilde uden lige. Her i videoen fremlægger han ved World Government Summit 2017nogle af sine mange radikale tanker om bl.a. kunstig intelligens, selvkørende biler og menneskeheden i det hele taget.


Føromtalte Tim Urban fra bloggen Wait But Why er en sand mester til at forklare højkomplicerede koncepter på meget uakademisk vis. Her i artiklen foretager han en visuel obduktion af begrebet tid, mens han sætter din hverdag i perspektiv til menneskehedens oprindelse og slutteligt selveste Big Bang. Det er et underholdende og vedkommende indspark til menneskets selvforståelse og i mange tilfælde uberettigede stress og jag.


Erhvervsmogul Ricardo Semler gør en dyd ud af at stille spørgsmålstegn ved hverdagens normer. Her i oplægget taler han om industriel demokrati og radikal frihed på arbejdspladser samt en komplet ny tilgang til uddannelse, hvor individet er i fokus.


Luis von Ahn er professor i computer science og stifteren af programmerne CAPTCHA, reCAPTCHA og Duolingo, der alle tre udmærker sig innovativt inden for en kombination af crowdsourcing og computerkraft. Her fremlægger han sine tanker om massesamarbejde i det 21. århundrede. Dette oplæg danner grundlag for mit fokus på den brede befolknings evne til at forårsage positive samfundsændringer, hvis folk beslutter sig for det: "Hvad der tager én mand en million timer, tager en million mennesker unde en dag."


For de fleste er tanken om at miste et eller flere lemmer intet mindre end uudholdelig... Men denne historie om bjergklatreren Hugh Herr, der i 1982 fik amputeret begge sine ben, viser tydeligt, at der er nye tider på vej. Han er sidenhen blevet professor ved universitetet MIT og har viet sit liv til at udvikle bioniske proteser, der fungerer i naturlig forlængelse af menneskekroppen - gennem tankens kraft(!).


 

Skriv dig op til mit nyhedsbrev her og modtag den mest interessante og håbefuldt konstruktive viden, jeg støder på i min løbende research! Ingen spam. Ingen marketing. Bare #ActualNews :)